Skip to main content
cart icon

Peste 1000 de bunătăți proaspete, alese, aduse de la producători locali

SIRENA DUNARII 2013Vinarte

SIRENA DUNARII 2013
Fotografiile au rol de prezentare.
DESPRE ACEST PRODUS

Va invitam astazi sa cunoasteti un vin remarcabil, potrivit pentru amatorii de vinuri dulci! Fiind produs si imbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte, Sirena Dunarii trece printr-un proces de vinificatie deosebit. Recoltati manual si foarte atent in ladite de plastic, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi, mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati cu temperatura controlata automatizat la circa 17 grade C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat timp de 24 luni in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire.

Acest vin alb, de un galben auriu stralucitor, are un potential care va va face sa lacrimeze papilele gustative, melanjul aromelor de miere, cafea, fructe confiate combinandu-se cu aciditatea si facand din acest riesling italian un companion desavarsit. Recomandam a fi servit alaturi de foie gras, deserturi sau branzeturi puternic aromate, la o temperatura de 8 - 10 grade C.

Vinul poate fi invechit la sticla pe o perioada de minim 10-15 ani.

99 preț / 0.375l
stoc epuizat
delivery icon Livrare gratuită pentru comenzi mai mari de 200 LEI
Despre acest produs

Va invitam astazi sa cunoasteti un vin remarcabil, potrivit pentru amatorii de vinuri dulci! Fiind produs si imbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte, Sirena Dunarii trece printr-un proces de vinificatie deosebit. Recoltati manual si foarte atent in ladite de plastic, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi, mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati cu temperatura controlata automatizat la circa 17 grade C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat timp de 24 luni in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire.

Acest vin alb, de un galben auriu stralucitor, are un potential care va va face sa lacrimeze papilele gustative, melanjul aromelor de miere, cafea, fructe confiate combinandu-se cu aciditatea si facand din acest riesling italian un companion desavarsit. Recomandam a fi servit alaturi de foie gras, deserturi sau branzeturi puternic aromate, la o temperatura de 8 - 10 grade C.

Vinul poate fi invechit la sticla pe o perioada de minim 10-15 ani.